Hoe is dit festival ontstaan?!

Tijdens een diner bij Hotel Villa Ruimzicht in het najaar van 2017 raakten Jeff Nijland en Peter Timmers met elkaar in gesprek: kunnen we niet iets nieuws voor de Doetinchemse binnenstad bedenken? Beide heren hadden al genoeg ervaring in het bedenken en organiseren van evenementen. Jeff in de horeca, met name voor Hotel Villa Ruimzicht, en Peter was jarenlang betrokken geweest bij Festival BuitenGewoon. Prikkelende ideeën kwamen al snel over tafel, maar eerst werd de organisatie uitgebreid met Maud van Sonsbeek en Stef Bosgoed. Maud is onder andere werkzaam bij Olde Iessel en Stadscafé Simons als algemeen manager. Met haar ruime ervaring in het bedenken en organiseren van nieuwe evenementen een mooie aanwinst voor het team. En Stef heeft zich al vele jaren een bekwame bestuurder getoond bij verschillende organisaties.

De eerste versies voor het plan van Doetinchem op de Planken werden voorgelegd aan verschillende partijen binnen Doetinchem, en uit de reacties die daarop volgden ontstond het evenement “Doetinchem op de Planken” . Een muzikaal evenement om kennis te maken met bekende en minder bekende locaties in de Doetinchemse binnenstad. En waar muzikale talenten uit de regio voor bijzondere optredens zullen zorgen. Want als er een ding zeker is: talent is er genoeg, en aan bijzondere locaties geen gebrek.

Nog even voor de duidelijkheid....

1Waar kan ik tickets kopen voor Doetinchem op de Planken?
Tickets zijn verkrijgbaar op de dag zelf vanaf 12:45 uur op het Simonsplein in ons 'Plankenhuisje'. Uiteraard in Doetinchem :-) De tickets voor een van de drie routes is gratis. Wil je de afsluitende show niet missen? Koop dan een ticket voor € 5,-. Deze zijn ook verkrijgbaar in het 'plankenhuisje'.
2Die routes, hoe werkt dat nou precies?
Voordat de artiesten Doetinchem op de Planken spelen, haal je een ticket bij het 'Plankenhuisje' op het Simonsplein. Je kunt kiezen uit 3 routes, de rode-, blauwe- en groene route. Als je een route hebt gekozen die je tof vindt, dan krijg je een ticket. Hier staat de route op die je kunt lopen. De rest spreekt voor zich.
3Kan ik alle artiesten zien?
Jazeker! Tijdens de eindshow in Amphion spelen alle artiesten een battle. De eindshow begint om 16:15. Kaarten voor de eindshow kun je krijgen bij het 'Plankenhuisje' op het Simonsplein. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten voor de eindshow!
4Kan ik ook zonder ticket naar de optredens kijken?
Helaas, een ticket is verplicht. Op het Simonsplein staat het 'plankenhuisje' waar je gratis een ticket kunt scoren. Hier kun je tevens ook het ticket voor de eindshow halen, deze kost € 5,-.
5Hoe kom ik er?
Het beste kun je met de fiets komen. Mocht je toch liever met de auto komen, dan kun je de auto op alle parkerenplaatsen in de binnenstad kwijt. Op de meeste plekken is dit gratis. De trein is natuurlijk ook een optie. Vanaf Doetinchem Centraal is het 5 tot 10 minuten lopen naar het Simonsplein.
6Zijn alle locaties op loopafstand?
We hebben de routes zo gemaakt dat je alle routes met de voet kunt afleggen.
7Hoe zit het met eten en drinken op het festival?
In alle huiskamers zorgen we dat je drinken kunt kopen. In een aantal huiskamers kun je zelfs een 'borrelplankje' kopen. Oja, we maken het niet ingewikkeld met muntenverkoop. Gewoon bij de bar afrekenen.
8Is er rekening gehouden met mindervaliden?
Doetinchem op de Planken is voor iedereen toegankelijk! Mocht je slecht ter been zijn, laat het ons dan even weten. Dan reserveren we alvast een mooi plekje zodat je het goed kunt zien!