Ingrid Veerman


Dit is er duidelijk eentje uit de hoge hoed van Doetinchemmer Wim Vriezen. Zijn neusje voor kwalitatieve goede muziek leidde ons naar niemand minder dan Ingrid Veerman!

Ingrid Veerman begon in de jaren 90 haar muzikale pad als zingende bassist bij een garage rockband. Gedurende haar pad heeft ze veel kilometers afgelegd, hetzij als solo artiest of als onderdeel van verschillende bands van punk tot roots.
Op een van deze reizen bevindt Veerman zich op een huisconcert van Dan Stuart en ontmoet de band "Sacri Cuori". Ze is zo onder de indruk van de enthousiaste sprankelende live-shows van de Italianen en stuurt demo-opnames van haar eigen nummers. Niet veel later brengen ze samen het album: 'Present' uit. Daarna liep ze nog zo'n 423 km met rugzak en gitaar als troubadour, speelde concerten in huiskamers en kleine bars en liet haar km sponsoren zodat ze zich het drukken van haar album op cd en vinyl kon veroorloven.
Dit heeft ertoe geleid dat Ingrid ook de grotere festivals als Lowlands en Marktrock op haar naam mag schrijven.
De punk van de jaren 90 is niet verloren gegaan maar ook de invloeden van klassieke rock hoor je in de stem van Ingrid terug.


Een avontuurlijke, muziek liefhebbende singer songwriter met een dijk van een stem. Ingrid Veerman! I
Benieuwd wat je van Ingrid kunt verwachten op 6 oktober? Luister en geniet dan alvast even van onderstaande video's!