Maurice Kirya & Wies Knipping

Maurice Kirya & Wies Knipping


Dit is bijna te mooi om waar te zijn... Een echte ster op Doetinchem op de Planken: Maurice Kirya. Geloof het of niet, maar deze Oegandese ster kan in zijn thuisland niet normaal over straat. Een beetje de Marco Borsato van Oeganda. Nou, dan kun je wel een potje op de planken spelen hoor! Samen met Doetinchems talent Wies Knipping vormt hij een te gek duo, al zeggen we het zelf. Met hun Mwooya stijl, Oegandees voor Soul, spelen ze jullie echt van de banken!

Maar hoe komt zo'n grote ster nou in Doetinchem terecht? Dat is een mooi verhaal! De vriendin van Maurice komt uit Doetinchem en samen hebben ze pas geleden hun eerste kindje gekregen: Sienna. Een heuse Doetinchemse lovestory! Vandaar dat Maurice hier ook nog even blijft en hij heel graag voor ons op de planken wil spelen. Via Bekende Doetinchemmer Wim Vriezen kwamen we in contact met deze topper. Hij speelde al een geweldig instore optreden in Wim's Muziekkelder samen met Wies, en de muzikale liefde was geboren. Nederland is niet het eerste Europese land waar Maurice optreedt, hij heeft ook al fraaie shows neergezet in onder andere Frankrijk en Duitsland.

Met bijna 270.000 (!) volgers op Facebook en nog eens 144.00 volgers op Instagram is hij een echte ster. Hij heeft z'n sporen niet alleen verdiend in de muziek, maar Maurice heeft ook al in 3 Hollywood films gespeeld. Een echt multitalent. Gooi daar het geweldige gitaarspel van Wies Knipping bij en spektakel gegarandeerd!
Alvast even mee swingen met Maurice Kirya? Meer dan 100.000 keer gestreamd op Youtube... Maurice en Wies spelen de planken er af hoor, wees gewaarschuwd!
Tickets