Simone Chiola

Simone Chiola


Doetinchem op de Planken goes international! Mogen wij jullie voorstellen aan een Italiaanse topartiest? Simone Chiola!

Simone werd geboren in Italië in een klein stadje genaamd Cugnoli op 17 juli 1987. Als kind had hij een grote passie voor muziek ondanks het feit dat hij geen muzikanten in zijn familie had. Op 16-jarige leeftijd komt hij bij het conservatorium van Pescara binnen waar hij leert zingen. Zijn passie voor rockmuziek groeit met de dag en hij begint te zingen met verschillende bands waaronder Heavenblast met wie hij een nummer zal opnemen op hun nieuwste album S.T.A.M.I.N.A.

Simone heeft samen met zijn partner Valentina en hun 2-jarige zoon Lorenzo ervoor gekozen om in Nederland te wonen om hun kwaliteit van leven te verbeteren, zij als tandarts en hij als zanger. In juni verscheen een artikel in de Gelderlander na een optreden in Doetinchems Blend Pub tijdens een jamsessie.
Simone kan met zijn stem gemakkelijk hele hoge tonen bereiken die typerend zijn voor het vrouwelijke vocale repertoire. En dat is nog niet alles... Simone is ook een songwriter en werkt aan een aantal muzikale projecten, waaronder een Progressive-album in Utrecht en een soloalbum.

Met zijn Italiaans-Engels accent zei hij tegen ons: "I chose all storical italia song for my performance and they are also famous in the Netherlands". Dat wordt genieten dus!

Alvast even een voorproefje wat Simone op de planken gaat spelen? Check dan onderstaande video!
Tickets